WAAROM EEN LED PROFIEL GEBRUIKEN?

een led profiel gebruiken of niet?

Het antwoord is:: Ja, monteer een ledstrip altijd in een aluminium led profiel. De laatste jaren is de populariteit van aluminium led profielen voor ledstrips enorm toegenomen. Het is de basis geworden voor moderne verlichtingsprojecten. Een aluminium led profiel draagt positief bij aan een lange levensduur van de ledstrip.

Er zijn vele voordelen en functies die worden gegarandeerd door het gebruik van een aluminium led profiel. Waarom? We zullen hieronder de belangrijkste uitleggen,

levensduur

Een aluminium led profiel verlengt de levensduur van de ledstrip. omdat aluminium namelijk goed warmte dissipeert waardoor de ledstrip beter wordt gekoeld , en dus langer meegaat. De ledstrip die rechtstreeks op een ander oppervlak is geplakt heeft absoluut een kortere levensduur omdat de ledstrip onvoldoende wordt gekoeld.

bescherming

Wanneer een ledstrip in een led profiel wordt gemonteerd dan is de ledstrip goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Zoals stof, vocht en mechanische belastingen van buitenaf. De profielafdekking voorkomt het binnentreden van deze invloeden. Het aluminium kan tegen een stootje.

licht eigenschappen

Al onze led profielen kunnen worden afgedekt door verschillende led profiel afdekkingen. De meest gebruikte zijn diffuus en transparant. Door het gebruik van de juiste profielafdekking kunnen tal van decoratieve effecten worden bereikt.  De vele beschikbare vormen led profielen geven u de mogelijkheid met licht te spelen en elk gewenst effect te realiseren. Wilt u geen puntjes zien van de leds? Gebruik dan de juiste diffuse profielafdekking.

montage

Het gebruik van een aluminium profiel garandeert een betere hechting van de ledstrip, waardoor deze niet loskomt en er geen bulten ontstaan na verloop van tijd. Een led profiel heeft een volledig vlakke bodem voor het plakken van de LED-strips. Voor een goede hechting is het wel nodig om het montageoppervlak optimaal voor te bereiden – het oppervlak moet droog, schoon en ontvet zijn.

 Elk profiel is ontworpen om te werken met de LED-strip van een bepaalde breedte (van 8 mm tot 12 mm), Er zijn ook led profielen verkrijgbaar waar meerdere led strips naast elkaar kunnen worden geplaatst. Led profielen zijn beschikbaar i lengtes van 1, 2, 3 en 5 meter lengte.

Dankzij het gebruik van speciale accessoires kunnen profielen ook worden gemonteerd in de vorm van hangende verlichting. Het is een moderne en steeds vaker gebruikte oplossing die oneindige configuratie mogelijkheden creëert en het mogelijk maakt om hangende lineaire verlichting te creëren.

Hangend led profiel accessoire voor led profiel ophangen

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Login en Bestel

(Sluiten)