Inbouw led profielen

Een typisch led inbouw profiel kenmerkt zich door de kraag van het profiel. Na inbouw van het led profiel in een gefreesde sleuf of kanaal dekt de kraag de zijkanten van de sleuf netjes af zodat een mooi afgewerkt geheel ontstaat. Maar een opbouwprofiel kan natuurlijk ook worden gebruikt als een led inbouw profiel met kraag niet kan worden toegepast, als bijvoorbeeld er geen beschikbare ruimte voor is.

Show Filters

Resultaat 1–12 van de 28 resultaten wordt getoond

Een typische toepassing voor een led inbouw profiel zijn situaties waarbij een lineaire lichtlijn moet worden gemaakt in een oppervlak waarbij het led profiel netjes gelijk loopt met het inbouwoppervlak. Het profiel verdwijnt in de sleuf (of kanaal), waarbij alleen de profielafdekking en de profielkraag zichtbaar blijven. Led inbouwprofielen kunnen ook worden gebruikt voor onderkastverlichting of als inbouw verlichting bij trappen waarbij het profiel worden ingebouwd in oversteek van de traptrede. Op deze manier worden de led-verlichting goed beschermd en de trap is tevens straks afgewerkt.

Een led inbouw profiel kan ook worden toegepast in een holle wand of verlaagd plafond van bijvoorbeeld hout of gips. Er zijn voor sommige profielen montage accessoires beschikbaar die de montage eenvoudiger maken. Zoals een klemveer of inbouwbeugel.